آخرین مطالب
 
  • نویسنده : admin , نوشته شده در: ۲۰ دی۱۳۹۵
  • Jitter چیست؟

    Jitter یک پدیده بحث بر انگیز و پیچیده است که همگی دوست دارند درباره آن بدانند ولی از پرسیدن می ترسند!!! جیتر در واقع یک خطای زمانی است . این خطا به وسیله تاخیرهای مدارها از یک وسیله به وسیله دیگر به وجود می آید. در واقع اگر در یک سسیتم صدای دیجیتال، پالس های دیجیتال ،همزمانی کامل با پالس های همزمانی نداشته باشند و در تغییر حالت از یک سطح ولتاژ به سطح دیگر کند باشند ، خطای Jitter پدید می آید. این خطا در مدارات I/O driver دیجیتال ، سرعت چرخش CD-R در دستگاه رکوردر ، پالس های Word Clock دیجیتال ، ترانسفورماتورها و کابلهای دیجیتال ممکن است رخ دهد. این اتفاق ممکن است در خصوصیاتی همچون فرکانسی از پالس های پی دی پی ، دامنه سیگنال، و یا فاز سیگنال های دوره ای رخ دهد.

    دو دلیل برای به وجد آمدن jitter وجود دارد:

    ۱- طراحی ضعیف (Phase locked Loops) یا plls

    ۲ – واپیچش (Distrotion) شکل موج به دلیل همسان نبودن مقدار مقاومت سلفی (Impedance) و یا انعکاس هایی در مسیر سیر سیگنال

    چگونه Distrotion شکل موج باعث بروز Jitter می شود ؟

    شکل زیر یک سیگنال دیجیتالی را به صورت گرافیکی نمایش می دهد. ارزش عددی آن مشخص است که در زمان مشخصی اتفاق می افتد و با خطوط عمودی هم اندازه نشان داده شده است. هنگامی که اولین موج از کابلی که مقاومت نادرست دارد عبور می کند موج مربعی به صورت گرد در می آید. زمان سریع بالا رفتن موج کند می شود و انعکاس های کابل نیز موجب تغییر شکل موج می گردد. شکل زیر این اتفاقات را نمایان می سازد.

     

    بسته به همسان نبودن بعضی از مشخصه ها، موج خروجی می تواند به شکل موج مثلثی ، مربعی و یا موج هایی با لبه های گرد تبدیل گردد. توجه کنید که انتقال جدید( که در خط صفر سنجیده می شود) در موج دوم در زمان نابرابر  رخ داده است . اما ارزش عددی موج دوم نیز با آن برابر است با این تفاوت که تعدادی موج با ارزش های عددی دیگر نیز وجود دارد که Ditrotion محسوب می گردند و باعث ایجاد خطاهای قابل شنیدن می شوند که به آنها Click یا Ticks می گوییم. تاثیر خطای جیتر فقط بر پایه شنیدن استوار است ،  اگر مقدار جیتر کمتر از ۲۵۰ پیکو ثانیه باشد غیر قابل شنیدن است بنابر این تا آنجا که مشخص شده است ، تا زمانی که مقدار این خطا کم باشد هیچ تاثیری بر صدای ما نمی گذارد اما زمانی که افزایش یابد منجر به تولید Click می شود .

    ۶ راهکار جهت کاهش Jitter

    ۱- از کابلهای دیجیتال مرغوب که به خوبی شیلد شده اند و کیفیت بالانس و امپدانس صحیحی دارند استفاده کنید.

    ۲- تا حد ممکن طول کابل ها را کوتاه نگه دارید.

    ۳- کابلهای سیگنال های آنالوگ و دیجیتال را از هم جدا کنید .

    ۴- از بروز حلقه زمین پیشگیری کنید.

    ۵-  سعی کنید تمام دستگاه های استودیو خود را با یک پالس ساعت اصلی همزمان سازید .

    ۶- اگر از یک کابل جدا برای پالس ساعت استفاده می کنید، طول آن را برابر با طول کابل صدای دیجیتال در نظر بگیرید.

  • برچسب‌ها:, , , , , ,
  • نظرات درباره این مطلب